Kuikentje
Dieren

Kippen in de tuin

Verrassend leuke dag vandaag. Ben gek op diertjes. Sinds zwerfkatjes gestorven zijn blijft er nog enkel een aquarium vissen over. Dat is toch niet hetzelfde als een pluizig beestje dat je kan vertroetelen.

Kippen in de tuin geeft vele voordelen

zenspiration

Ok, we hebben duifjes en vogeltjes die we verwennen met zaadjes maar een echt huisdiertje mis ik toch.

Deze morgen, plots wandelt daar een bolletje witte veren in de tuin.

Een klein kuikentje… verloren?! Hoe komt dat hier? Mijn hart voor dieren begint sneller te slaan. Voorzichtig, het mag niet schrikken! Gelukkig heb ik nog wat zaadjes van het vogeleten. Daar was het trouwens op afgekomen volgens mij.

Heel langzaam komt het dichterbij en pikt het gewillig de zaadjes op terwijl het piept als een vogeltje. Speciaal kippetje!

Met geduld en gefluister slaag ik erin het kuikentje op te nemen en in een kartonnen doosje te zetten. Het eet, het drinkt, het piept vrolijk…ben er al aan gehecht. Ik noem het Blanche 😉

Hallo, wij wonen hier een beetje verder… Missen jullie soms een klein kippetje?

“Ooooh ja, ons zoontje zal blij zijn dat ze terug is!

Van wie zou het zijn? Een straat verder zijn er buren met kippen. Zou het van hen zijn? Stiekem hoop ik van niet, want dan moet ik het terug afgeven.

Na mijn dagelijkse wandeling, ga ik aanbellen bij de buren die ik nog nooit gesproken heb.

Ik heb iemand blij gemaakt…maar heb toch spijt dat ik afscheid heb moeten nemen van blancheke…


Blancheke is een cochin kriel kuikentje

Cochin kriel is een tam kippenras met veren op de voeten. Ze leggen kleine eitjes, zelfs in de winter. Ze komen voor in verschillende kleuren. Deze diertjes zijn aanhankelijk maar hebben wel goede zorgen nodig. Denk aan een kippenren (Een minimum is 2 m² per kip, maar hoe meer hoe beter voor het welzijn van de kip!). Het kippenhokje moet tocht- en windvrij zijn waar ze op een stokje kunnen zitten. En voorzien van vers water.


Nog een goeie tip!

Witte eieren zijn beter voor het milieu!