Roomijs
Inspiratie

Wat smaakt het beste bij deze hitte? Een ijsje!

Zit je werkweek er op? Of ben je aan het uitpuffen van een warme dag? Tijd om te zondigen. En wat smaakt nu het beste bij meer dan 30°C? Een ijsje natuurlijk!

Ik heb een super lekker ijsje samengesteld, al zeg ik het zelf. Ok, het ziet er niet zo mooi uit als in het ijssalon, maar de smaak mag er zijn!

Low-Sugar roomijs Vanille en Mokka

met verse aardbeien en zelfgemaakte advocaat

Voor de eerste keer heb ik de low-sugar roomijs gekocht van Delhaize. En het was het proberen waard. De 2 smaken die ik geprobeerd heb, toch.

Dit ijs is op basis van de innovatieve suikervervanger en bron van vezels Zùsto. Bevat geen toegevoegde suikers en minder calorieën dan de klassieke roomijs… ja tuurlijk laat ik me dan verleiden.

Het enige dat ik jammer vind is de plastic verpakking, maar waar kan je ijs kopen zonder plastic verpakking?

We zouden dit ijsje kunnen afwerken met lekkere warme chocolade saus maar aardbeitjes zijn frisser.

Deze koop ik liefst in een kartonnen doosje. Mijn voorkeur gaat naar de aardbeien van Hoogstraten. Zij telen met kwaliteit en duurzaamheid als prioriteit. Jammer dat ze naast de kartonnen verpakkingen, ook nog plastic gebruiken.

En top of the bill! Mijn zelfgemaakte advocaat op basis van whisky in plaats van brandewijn.

Dit ijsje bestaat uit

  • ijs low sugar mokka en vanille
  • verse aarbeien
  • zelfgemaakte advocaat (gecondenseerde melk, eidooiers, fijne suiker, vanillesuiker, whisky)

Genieten maar!