roodborstje -robin
Lifestyle

Herfst? Ik ga voor gezelligheid…

Ik hou wel van kaarsen. Die gezelligheid tijdens de herfstdagen. Warmte en zacht licht. Daarbij een lekkere tas warme chocomelk. Met een fleece dekentje in de zetel. Dat is voor mij genieten van het leven. Klinkt waarschijnlijk saai voor veel mensen. Maar daar laad ik van op.

Of gezelschapspelletjes spelen terwijl de lekkerste hapjes op tafel staan. En dan het plezier van een rondje te winnen. Op een zondagnamiddag samen met familie, wetende dat je vrij bent zonder verplichtingen. Dat is pas gezellig.

Of pannenkoeken eten na een wandeling op een koude herfstdag in een waterzonnetje. Je voeten voelen moe, je handen warmen op. Honger heb je en dan een pannenkoek oprollen met bruine suiker. Gezellig toch?

Of een roodborstje dat je aankijkt terwijl je de afwas doet. Zachtjes begint de regen te tikken tegen het raam. Een regenboog verschijnt tegen de grijze lucht. Een verrassing van de natuur. Zomaar…voor niets.

Of een zachte wintertrui over je heen trekken als je het koud hebt. De mouwen over je handen trekken en dan een tasje warme thee drinken voor je aan het werk gaat. Even genieten. Stilstaan bij het moment.

Niks moet alles mag.

Paraffinekaarsen zijn niet goed voor het milieu.

Een duurzame keuze is bijenwas of plantaardige was zoals lijnzaad, kokos of soja.

https://www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/welke-kaars-de-duurzaamste