knoflook als natuurlijke vetverbrander
Gezond, Lifestyle

Natuurlijke vetverbranders zoals knoflook

Ken jij natuurlijke vetverbranders? Ik dacht in eerste instantie aan ananas. Misschien pepers? Of groene thee?

Ben niet onmiddellijk op zoek naar een crash dieet. Eerder op een gezonde duurzame wijze mijn gewicht behouden. En dan kan het interessant zijn te weten welke voeding helpt vet te verbranden.

Hoe kan je vet verbranden?

Je lichaam verbrandt pas vetten en eiwitten zodra de reserve van koolhydraten (suikers) in het lichaam is opgebruikt. De reserve aan suiker is na gemiddeld 15-20min sporten opgebruikt. 

Flink doorstappen is ook sporten 🚶‍♀️🚶‍♂️

Welke voedingsmiddelen helpen vet te verbranden?

Vette vis

Vette vis bevat veel omega 3 vetzuren, deze helpen de vetmassa te verminderen door het metabolisme te verbeteren. Voorbeelden van vette vis zijn zalm, makreel, heilbot en haring.

Vezels in granen, peulvruchten en pompelmoes

Vezels komen veelvuldig voor in granen en peulvruchten. Ze geven je langer een voldaan gevoel waardoor je minder snel gaat snoepen.

Fruit zoals pompelmoes bevat ook veel vezels. Verder doet pompelmoes ook de insuline in je bloed dalen waardoor je ingenomen calorieën minder snel als vet opslaat.

Opgepast! Pompelmoes kan de werking van geneesmiddelen beïnvloeden

Vette vis, Pompelmoes, Knoflook & Groene thee

Knoflook

Knoflook is gewoon heel gezond. Naast vitamines en vezels bevat het ook allicine.

Hierdoor zul je sneller overtollig vet verbranden en zal je metabolisme verbeteren.

Groene thee

Groene thee helpt als je dagelijks enkele koppen ervan drinkt. Deze stimuleert de stofwisseling waardoor het afvallen ondersteunt.

Je hoeft geen dure thee te kopen. Het is wel belangrijk dat je de thee op de juiste manier zet.

Thee laat je best 3-5 minuten trekken in water bij een temperatuur van 80°C. Deze temperatuur bekom je door gekookt water eerst 8 minuten te laten afkoelen.

En zoveel meer

En ja hoor, ananas en groene pepers helpen ook. Er zijn er nog zoveel meer zoals kokos en matcha thee. Uiteindelijk komt het weer op hetzelfde neer. Combineer een gezonde voeding en voldoende water drinken met beweging en je voelt je beter in je vel. En dit heeft automatisch impact op je gewicht en uitstraling!