Hoe maak ik pannenkoeken
Food, Inspiratie, Milieu

Pannenkoeken 🥞 met minder suiker en lactosevrij

Hoe maak ik de beste pannenkoeken?

Hier zie je mijn ingrediënten en recept voor 9 pannenkoeken met aandacht voor minder suiker en lactosevrij.

Ik gebruik maar 75% van de aanbevolen hoeveelheid suiker. Er wordt op het bord nog suiker, konfituur of choco bij gegeten, so…

Ik ben gevoelig voor lactose dus gebruik ik lactosevrije melk.
Ik koop altijd witte eitjes want milieuvriendelijker.

De Alpro boter is voortaan ook beschikbaar in papierverpakking. Daarom geen plastiek vlootje meer.

Pannenkoeken ingrediënten
  • 125g bloem
  • snuifje bakpoeder
  • zakje vanillesuiker 
  • 30g suiker
  • 250ml lauwe lactosevrije melk
  • 2 witte eieren op kamertemperatuur
  • alpro bakboter voor invetten pan

Pannenkoeken beslag maken

  1. Eieren scheiden
  2. Eigeel toevoegen aan de bloem met bakpoeder en suiker
  3. De lauwe melk geleidelijk toevoegen en mengen
  4. Eiwit opkloppen en luchtig door het geheel roeren

Pannenkoeken bakken

Pan invetten met weinig Alpro boter en bakken maar!

De eerste mislukt gegarandeerd 😁

De juiste temperatuur van de pan is belangrijk, beetje zoeken in begin maar na een paar pannenkoeken lukt het perfect.

Pannenkoeken klaar om op te dienen

Ik ben tevreden! 😋


Filmpje factcheckers – witte eieren beter voor milieu.

Follow my blog with Bloglovin